hayal et tasarla, yenilikçi ol, ilerle...

AdBlock Plus İle İstenmeyen Reklamları Engelleyin

Bu yazımda reklam yapar gibi olacağım arkadaşlar ama alakası yok, çünkü size okullarda akıllı tahtalarımızda veya isterseniz kendi bilgisayarınızda reklamları engelleyebileceğiniz “Adblock Plus” adlı ve yüklemesi çok basit bir eklentiden bahsetmek istiyorum.

Yüklemesi 1 dakika bile sürmeyen bu eklenti sayesinde özellikle YouTube’da video izlerken karşınıza çıkan tüm reklamlardan tamamen kurtulabilirsiniz. Eklentiyi bilen çok kişi olabilir. Ama ilk defa duyanların sayısı da çok fazla (kendi okulumdan biliyorum). Benzer işleri yapan başka eklentiler de var, fakat ben yaklaşık 10 yıldır bu eklentiyi kullanıyorum ve 10 yıldır da herhangi bir sorun yaşamadım.

Özellikleri ise tamamen ücretsiz, tüm reklamları gizliyor, sınırsız kullanılıyor, Türkçe dil desteği var ve en önemlisi de güvenilir. Kullanıcı tercihine göre rahatsız etmeyen reklamlar engellenmeyebilir. Ziyaretçi hareketlerini takip etmek isteyen takipçi betikler de engellenmektedir.

Girdiğim her sınıfta bu eklentiyi kurdum ve diğer öğretmen arkadaşlardan çok hoş olumlu dönütler aldım. Teşekkür edenler, Allah razı olsun diyenler çok fazla… ☺️ 

Çok basit bir işlem ve herkes yapabilir. Google Chrome veya Firefox’a eklenebilir. Ben Chrome tercih ettiğim için onu anlatacağım. Eklentiyi yüklemek ve kullanmak için: 

  1. İlk olarak Google Chrome’a giriyoruz, 
  2. Sonra arama bölümüne Adblock Plus yazarak arattırıyoruz. 
  3. Çıkan sonuçlardan eklentiyi Chrome uygulama mağazasında buluyoruz. 
  4. Sonra Adblock Plus eklentisini yükle seçeneğini seçiyoruz. 
  5. Bu kadar… ☺️ 

En son yükleme işlemi bittikten sonra kredi kartı, PayPal vs… sayfası çıkıyor. Bu sayfa “bize bağışta bulunmak istermisiniz” diyor kısaca. Ben çarpıya basıp çıkıyorum. 😅 İsteyen kullanıcılar tabiki bağış yaparak yazılım geliştirici ekibe destek olabilir. Tercih sizin. Linkler:

AdBlock Plus eklentisi için tıklayınız. (Chrome için)

AdBlock Plus eklentisi için tıklayınız. (Firefox için)


Yazar: Mürsel EREN

#AdBlockPlus #AdBlock #Reklam #ReklamEngelleme