hayal et tasarla, yenilikçi ol, ilerle...

"Solo Test" Oyunu A4 Kağıdında

Arkadaşlar, A4 formundaki bu oyununu, biraz  daha günü kurtarmak amaçlı yaptım... Oyun taşı olarak kullanmak için öğrencilerin evlerinden düğme vs. getirmesini istiyorum. O da olmazsa kağıtları topak yaptırarak çözüm bulunabilir. Hatalı veya geliştirilmesi gerekli dediğiniz kısımlar varsa bana özelden mesaj atabilir veya yorumlara yazabilirsiniz.

Kendi hazırladığım Solo Test oyunu (A4 kağıdına çıktı alınabilir)

Solo Test Nasıl Oynanır?

  1. Solo Test, piyonların merkezdeki deliği boş bırakmak üzere tüm deliklere yerleştirme amacıyla oynanan tek oyunculu masa oyunudur.
  2. Boş deliğin çevresindeki dört piyonun herhangi birinin hemen arkasındaki piyonu önündeki piyonun üzerinden atlayarak deliğe yerleştirilerek hamle yapılır ve üzerinden atlanan piyon alınır. Oyun süresince bu işleme devam edilir.
  3. Oynamak istenilen piyon ileri, geri, sağa ve sola hareket ettirilebilir ancak çapraz hareket ettirilemez.
  4. Bir piyonun önündeki veya yanındaki piyon üzerinden atlatılacak ve ardındaki boş deliğe yerleştirilecek durum yoksa oyun sona erer.
  5. Oyunun amacı, artık hiçbir piyon hareket edemeyecek, yani birbirinin üzerinden atlayamayacak duruma geldiğinde en az sayıda piyonu yerde bırakmaktır.
  6. En iyi sonuç ise yerde sadece bir piyonun kalmasıdır.
  7. Farklı solo test türleri bulunmaktadır. İngiliz versiyonu olan standart solo test 32 piyon, Avrupa usulü olan solo test ise 36 piyon içerir. Ülkemizde İngiliz usulü Solo Test oyunu daha yaygın olarak oynanmaktadır.
  8. Solo Test oyunu kırtasiye ve oyuncakçılarda çok uygun fiyata bulunabilmektedir. Bunun dışında kalitesine göre fiyatları da artabilmektedir.
  9. Bulabileceğiniz çoğu oyun setinin içerisinde aşağıda da görseli olan son kalan piyon miktarına göre mizahi bir ölçek bulunmaktadır. Bu ölçeğe çokta kafaya takmayın. Çünkü oynadıkça son kalan piyon sayısının da düştüğünü göreceksiniz ;)

Solo Test Son Kalan Piyon Miktarına Göre Mizahi Ölçeği

Avrupa Usulü Solo Test

İngiliz Usulü Solo Test

Yazar: Mürsel EREN

Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Solo_Test

#SoloTest #zeka #zekaoyunları #teknolojivetasarım #teknolojitasarım #teknolojitasarimci