hayal et tasarla, yenilikçi ol, ilerle...

Tanıtım ve Pazarlama - Plotagon Çalışmaları

Plotagon etkinliğini, alternatif bir etkinlik olarak yaptırmaktayım. İstenirse öğrencilerimize 8. B. 2. Tanıtım ve Pazarlama ünitesine bağlı olarak "Reklam Senaryosu" ve "Reklam Filmi" etkinliği olarak da yaptırılabiliriz. Aşağıdaki örnekte olduğu gibi (Tabii ki reklamlar aşağıdaki videoda olduğu kadar uzun olmaz 😅):

Plotagon etkinliği, öğrencide yazar, senarist, yönetmen kimliğinin ortaya çıkmasına da zemin hazırlıyor. Çoğu insan içinde sanatçı bir kimlik taşır ancak bazen bunu ortaya çıkarmak için gerekli ortama sahip olmayabilir. Öğrencilerim, Plotagon ile çizim yapmakla uğraşmadan kendi animasyonunu hazırlıyor ve kendi hikayesini oluşturabiliyor.

Siz de öğrencilerinize bu etkinliği yaptırmak isterseniz, kullanımı çok basit olan 3D animasyon programı olan Plotagon’u kurabilirsiniz. Karakterinizi üretin, sahnenizi seçin ve isterseniz seslendirerek diyalog kurun, isterseniz siz yazın ve Plotagon kendisi seslendirsin. Sahnelerinize müzikler ekleyebilir, filminize jenerik oluşturabilirsiniz. İçerisinde yüzlerce sahne barındıran Plotagon uygulaması telefon, tablet veya  bilgisayara kurulabilir.

Aşağıda da reklam senaryosunun dışında öğrencilerime alternatif etkinlik olarak verdiğim Plotagon videolarından bazılarını görebilirsiniz:







#plotagon #film #animasyon #tasarım #design #teknolojivetasarım #teknolojitasarım #teknolojitasarimci #inovasyon #inovatif #innovation